Hvad er kropsterapi?

Jeg er certificeret i Totum Kropsterapi i november 2021. Totum kropsterapi tager sit udgangspunkt i, at alt hvad vi oplever lagres i kroppen på forskellig vis.

Totum kropsterapi er baseret på anerkendte teknikker; forskellige massageteknikker, åndedrætsteknikker, aku- og zonetryk, mobiliserende ledfrigørelser og samtaleterapi, der tilsammen udgør et effektivt værktøj til at afhjælpe de gener, og fysiske/psykiske belastninger.

Fokus i kropsterapi ligger på at løse årsagerne og ikke blot behandle symptomerne.

Totum Kropsterapi arbejder ud fra, at årsagen til smerten ikke nødvendigvis sidder samme sted som selve smerten.

Jeg har i den indledende samtale fokus på HELE dig med min opmærksomhed rettet mod hvordan jeg kan behandler dig og de problematikker du kommer med bedst muligt.

I kropsterapi masserer man med en let pulsering over hele kroppen. Behandlingen veksler mellem gode stræk af muskler og sener og dybe tryk som afspænder sener, muskler og organer. Åndedrættet bruges aktivt i behandlingen, for at komme dybere ind i spændingerne. Behandlingen rundes af med en samtale, hvor eventuelle følelser og oplevelser, der er dukket op under behandlingen, bliver talt igennem.

Totum Kropsterapi styrker kroppen til at restituere og dermed helbrede sig selv.

Du får det bedste udbytte af behandlingen iklædt undertøj og må gerne have bh på – her anbefales en der kan åbnes på ryggen og som er uden bøjler. Har du bekymringer ift. dette, skal det ikke forhindre dig i at komme – vi skal nok finde en løsning hvor løstsiddende tøj kan fungere fint. Det vigtigste er, at du føler dig tryg.

Forventning til forandring/forbedring

De fleste mærker en forandring allerede efter første behandling. Man skal indstille sig på et forløb hvor krop og psyke kommer i proces og hvor man vil opleve forskellige reaktioner. Reaktioner kan, udover at føle mere energi, lethed, indre brusen og mindre/eller ingen smerte, – også være en kortvarig forværring, hovedpine, træthed, småforkølelse eller andet, som alt sammen er naturlige reaktioner der er forbigående men et vigtigt tegn på at en proces er i gang.

Mange får 3-5 behandlinger med ca. en uges interval og herefter mellem 5-8 med længere intervaller imellem. Herefter vælger mange efterfølgende behandlinger efter behov/ da de i processen har lært at mærke og registrere når krop og psyke trænger til kropsterapeutisk opmærksomhed.

Praktisk information til kropsterapi

Jeg sætter gerne 70 min. af pr. behandling, så der udover selve behandlingen også er tid til samtale, og restitution.

Behandling af børn/ unge under 18 er ½ – 1 time max og altid i følgeskab med forælder/værge.

Du må meget gerne medbringe eget lagen af ligge på samt tæppe til at tage over dig.

Jeg har ikke venteværelse så kom til tiden.