Hvad er kropsterapi?

Totum kropsterapi er baseret på anerkendte teknikker; forskellige massageteknikker, åndedrætsteknikker, aku- og zonetryk, mobiliserende ledfrigørelser og samtaleterapi, der tilsammen udgør et effektivt værktøj til at afhjælpe de gener, og fysiske/psykiske belastninger.

Jeg er certificeret i Totum Kropsterapi i november 2021, som tager sit udgangspunkt i, at alt hvad vi oplever, både positivt og negativt, lagres i vores krop på forskellig vis.

Fokus i kropsterapi ligger på at løse årsagerne og ikke blot behandle symptomerne. Totum Kropsterapi arbejder ud fra, at årsagen til smerten ikke nødvendigvis sidder samme sted som selve smerten.

Kropsterapi styrker kroppen til at kunne restituere og dermed helbrede sig selv. Behandlingen foregår på en briks og helst i undertøj. Kropsterapi forener krop og sind gennem et holistisk syn på mennesket – men er på ingen måde mystisk.

En kropsterapeutisk behandling starter altid med en indledende samtale, hvor du fortæller om, hvilke fysiske eller psykiske problemstillinger, du oplever at have.

Efter samtalen begynder selve behandlingen, som ofte starter med en åbning af lymfesystemet ved at afspænde muskel og sener. Åbningen tillader kroppen at komme af med ophobede affaldsstoffer, så man får mere ud af den kropsterapeutiske behandling.

I kropsterapi masserer man med en let pulsering over hele kroppen. Åndedrættet bruges aktivt i behandlingen, for at komme dybere ind i spændingerne. Behandlingen rundes af med en samtale, hvor eventuelle følelser og oplevelser, der er dukket op under behandlingen, bliver talt igennem.

Praktisk information til kropsterapi

Jeg sætter gerne 1 til max 1 ½ time af pr. behandling, så der er tid til samtale, og restituering.

Behandling af børn/ unge under 18 er ½ – 1 time max og altid i følgeskab med forælder/værge.

Du får det bedste udbytte af behandlingen iklædt undertøj og må gerne have bh på – her anbefales en der kan åbnes på ryggen og som er uden bøjler. Har du bekymringer ift. dette, skal det ikke forhindre dig i at komme – vi skal nok finde en løsning hvor løstsiddende tøj kan fungere fint. Det vigtigste er, at du føler dig tryg.

Du skal medbringe eget lagen og tæppe.

Jeg har ikke venteværelse så kom til tiden.

Jeg følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til regler for covid-19. Jeg vasker hænder, spritter af og lufter ud efter hver behandling.